咨询电话

400-865-0021

新闻中心

独家干货!九大公学入学测试经典题型深度解析

收录日期 2017-11-03分享至:

入学测试是申请九大公学的第一道门槛,要跨过去可没想象中那么简单,类似伊顿、哈罗这样的英国顶级公学招生官的出题思路和考核要求与中国完全不一样,有一些题目,就算翻成中文,学生也不一定答得出来。

 

不信我们来试试!

‘Thank you, Mrs Lucas.’ I had no idea how my voice worked, but the words appeared anyway, and hung in the air like dust. Then I saw the door open when I touched the handle, my satchel come off its peg in the corridor, and balloon-faces bobbing on the path as I started running. There was mum ahead, in the shadow under the trees by the main road. She was gassing and didn’t see me until I charged into her. ‘What’s the matter, what’s the matter?’ she said, wrapping her arms round my head so I could disappear into the dark. The buttons of her pullover pressed into my cheek. ‘Please,’ She said. ‘How can I help if you don’t tell me?’ I shook my head again, peering round her arm into the back of the Hillman. Kit and the dogs were in the back, and the shopping in mum’s wicker basket, and the rug with its hairs like hundreds of tiny cracks.

 

Paragraph 2 makes use of some very specific details. Pick three of the following and explain why you find them effective.

 

1.Balloon-faces bobbing on the path

2.There was mum ahead, in the shadows under the tree by the main road

3.Wrapping her arms round my head so I could disappear into the dark

4.The buttons of her pullover pressed into my cheek

 

 

这是九大公学某一年的入学考题,是不是与想象中相差巨大?招生官要考核的不只是学生的词汇和语法,也不是快速搜索信息的能力,更没有给学生猜测答案的空间。这道题,甚至没有一个标准答案,学生必须先理解了文章,分析文中的写作手法,再用自己的语言告诉招生官他们的想法。

 

怎么样?这是不是有点考语文的感觉?各位想考九大公学的学生,可以先自己尝试一下,如果选择第一个义项的话,应该如何答题。

别急着往下翻,先想一下要怎样答题啦!

 

好了,都想差不多了吧,现在看看你的思路跟招生官的思路是不是一致。

 

题目是“第二段用了很多细节,从以下四个细节中挑选三个,解释为何这些细节用得好。”这道题考验的是学生对文章的理解能力,以第一个细节“balloon-faces bobbing on the path(人脸像气球般在路上上下蹦哒)”为例,招生官想要看到以下几点。

 

1、人脸为什么会变成气球?为什么气球会上下蹦哒?

 

2、 作者为什么要选择气球作为比喻的意向?这与他的心情有什么联系?

 

参考答案

 

This description of people outside the school is very effective as it transforms them into a faceless, undifferentiated mass. It is quite a light-hearted image, which contrasts with Andrew’s emotional state of mind. As Andrew runs past, faces look like round balloons bobbing up and down – balloons and faces have a similar shape, and come in different colours, and balloons on a string could be a similar height to people. This imagery helps to paint a picture of how fast Andrew was running, and that he was too upset to focus on the people he passed.

 

如果你点到了“将人脸比作气球,说明人脸在作者眼中就像是一个个没有五官、五彩斑斓的圆形物体”,“作者跑的太快,所以在他眼中的人脸才在上下蹦哒”,“气球是一个欢乐的意象,与作者的情绪完全相反”这几点的话,那这道题就能拿全2分了。

 

是的,这只是一道2分题,你得答完3个义项才能拿到6分,而在九大公学入学测试中,这种类型的题目比比皆是,甚至不算是难题。

 

必益教育与众多英国一流名校长期保持着良好的关系,是一百多所英国寄宿中学在华指定入学考试考点,拥有包括九大公学在内的众多英国中学的入学试卷,将众多学生送入伊顿、哈罗、威雅、切尔滕纳姆女子学院等英国一线名校。

 

 

 

如果你有志将孩子送入英国一流中学

 

如果你的孩子也为高难度的入学考试愁眉不展

 

2017年11月11日

必益教育将举办

英国私立中学入学考卷解析会

 

邀请必益教育英国留学申请第一人Ellen Xu女士

 

为你解读入学试卷经典题型

 

为名校申请之路保驾护航!

 

点击下方图片,即可一键报名活动!

 

 
 

 

400-865-0021
在线咨询
在线预约